• 06.12.2023 07:30

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Month: August 2023

  • Home
  • Во Германија се одбележува 62-годишнината од изградбата на Берлинскиот ѕид

Во Германија се одбележува 62-годишнината од изградбата на Берлинскиот ѕид

Непосредно по полноќ на 13 август 1961 година, источногерманските војници почнаа да поставуваат бодликава жица и тули како бариера меѓу Источен Берлин, контролиран од Советскиот Сојуз и демократскиот западен дел…