• 22.09.2023 03:14

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

СПЦ

  • Home
  • МПЦ – ОА доби благослов од СПЦ за автокефалност

МПЦ – ОА доби благослов од СПЦ за автокефалност

„Соборот на нашата црква благословува, одобрува, прифаќа и признава автокефалност“ рече поглаварот на СПЦ, Порфириј. Христијанските верници со голема радост ја дочекаа веста за признавањето на автокефалниот статус на МПЦ-ОА…