• 30.03.2023 08:27

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Струмичката петорка

  • Home
  • 71 ГОДИНА НЕПРЕБОЛ: На денешен ден се убиени петте струмички студенти!

71 ГОДИНА НЕПРЕБОЛ: На денешен ден се убиени петте струмички студенти!

13 Август 1951 година, сведочи за еден громорозен чин во кој беа убиени златни деца… Златната струмичка петорка, позната и како Струмичката петорка или петте струмички студенти. Приказната за петте…